Start nu met je Motorrijopleiding

Genieten van die mooie bochten, lekker met je vrienden op pad voor een mooie tocht, jezelf één voelen met je machine en nog veel meer. Een fijne motorrijopleiding als basis.
Motorrijden is naast heel erg leuk vooral ook enorm verslavend. Of je nu puur woon-werk kilometers wilt gaan rijden of de wereld wilt gaan ontdekken, wij helpen je op de juiste manier een veilige motorrijder te worden!

Bij ons kun je starten met je motorrijopleiding vanaf de A2 categorie (vanaf 20 jaar), na twee jaar rijervaring, via het getrapte systeem, doorstromen naar de A categorie (volledig rijbewijs) of meteen starten voor je A (vanaf 24 jaar). Sinds een aantal jaren bestaat er de mogelijkheid om al op 21 jarige leeftijd te starten voor de A categorie. Je krijgt dan wel een code 80 vermelding op je rijbewijs, waarmee je de eerste twee jaar niet zwaarder dan op een A2 categorie motor mag rijden. Na twee jaar kun je deze code 80 laten vervallen, indien je een nieuw rijbewijs aanvraagt.

Dé motorrijopleiding | Rijschool Tamara Coremans

Onze lesmotoren

We rijden met twee Kawasaki Z650 motoren op vol vermogen voor de A categorie.
Hele fijne twee cilinder motoren met een comfortabele zit. Hierdoor zijn deze ook goed geschikt voor als je iets kleiner bent en je nog graag met je voeten bij de grond wilt.
Tevens hebben we een begrensde Kawasaki ER6-N voor de A2 categorie, een fijne allrounder om je lessen op te volgen.
Twijfel je op welke motor jij het beste kunt beginnen? Kom dan zeker eens langs om proef te zitten!

lesmotoren kawasaki er6 / Z650 - rijschool tamara coremans

Het traject naar je motorrijbewijs

Om je motorrijopleiding af te ronden dien je drie examens af te leggen. Namelijk het theorie-examen, het examen Algemene Voertuigbeheersing (AVB) en het examen Algemene Verkeersdeelneming (AVD). Om tijdens de lessen de openbare op te mogen moet je in het bezit zijn van óf je motortheorie óf je autorijbewijs. Dit geldt tevens voor het deel mogen nemen aan het AVB examen. Voor deelname aan het AVD examen dien je sowieso geslaagd te zijn voor je motortheorie en mag deze ook niet verlopen zijn.

toelatingseisen praktijkexamens motor - rijschool tamara coremans

Theorie-examen en lessen

Vanaf 18 jaar mag je theorie-examen doen voor de motor (A) bij het CBR. Op je theorie-examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Ook komen extra vragen specifiek voor motorrijders aan bod. Zo kun je veilig de weg op. Nu al beginnen? De motortheorie leer je zelfstandig, al helpt onze instructeur je graag bij al je vragen. Meer info vind je hier.

Praktijklessen

Wij leiden je op om te leren motorrijden, het examen bij het CBR is niets meer dan een tussenstop op die weg daar naartoe. Je instructeur is naast geven van fijne rijlessen ook gespecialiseerd in het verzorgen van verhoogde rijvaardigheidstrainingen in binnen- en buitenland. Zodoende word je altijd net dat beetje extra geleerd tijdens je motorrijopleiding om zo uiteindelijk nóg beter beslagen ten ijs te komen. Dit alles gewoon bij de normale prijs inbegrepen!

Hoe lang duurt een rijles

Een praktijkles duurt 120 minuten. We kiezen bewust voor twee uur aan elkaar, een uurtje vliegt namelijk zo voorbij. Hierdoor heb je meer dan genoeg tijd om allerlei zaken goed te kunnen oefenen én om alle stof nog eens goed na te bespreken met je instructeur. Wel zo fijn.
Je rijdt individueel of samen met een mede-cursist. Rijd je samen dan wordt je ingedeeld bij een mede-cursist op een gelijkwaardig niveau.

AVB met de motor, motorrijopleiding- rijschool tamara coremans

Eerste keer op de motor

Tijdens je allereerste rijles ga je achterop bij je instructeur naar het oefenterrein. Hier leer je de basis van het motorrijden. Zodra je er klaar voor bent mag je zelfstandig de openbare weg op, onder begeleiding van je instructeur. Eerst op een rustige en wat simpelere weg zodat je zo ontspannen mogelijk op de motor zit.
Heb je elders al voldoende ervaring op gedaan dan bestaat de mogelijkheid om al gelijk zelfstandig de openbare weg op te gaan.

Een juiste opbouw tijdens je lessen
Naarmate de lessen vorderen worden je tijdens je motorrijopleiding steeds meer uitdagende situaties voorgeschoteld. Je instructeur houdt hier altijd voldoende rekening mee en gaat pas die stap verder wanneer jij dat zelf ook wilt. Al je vorderingen worden ook bijgehouden op een instructievorderingenkaart.
Wij leiden je zodoende op dat jouw niveau altijd stukken hoger ligt dan waar het CBR de norm legt. Echt leren motorrijden is namelijk meer dan alleen maar examen doen.

uitwijkoefening motorrijopleiding - moto maestro

Algemene Voertuigbeheersing (AVB)

Bij aanvang van het examen controleert de examinator alle benodigde gegevens. Denk hierbij aan een geldig legitimatiebewijs (mag ook een rijbewijs B zijn) die je zak moet hebben. Kun je deze niet tonen dan gaat het examen niet door.

Voor het AVB examen dien je twaalf oefeningen te beheersen ingedeeld onder vier clusters.
Langzame oefeningen; langzame slalom, wegrijden uit een parkeervak, het rijden van een halve draai, het rijden van een acht en stapvoets rijden.
Snelle oefeningen; snelle slalom, uitwijkoefening en de vertragingsoefening.
Remoefeningen; de stopproef, de precisie stop en de noodstop.
Lopen en parkeren; het op de juiste wijze met de motor aan de hand achteruit een vak inparkeren.

bijzondere verrichtingen - rijschool tamara coremans

Het AVB examen duurt maximaal 20 minuten. Tijdens je examen krijg je twee pogingen per oefening. Van de twaalf oefeningen in totaal kiest de examinator er zeven. Je mag uiteindelijk twee oefeningen als onvoldoende scoren, mits deze onvoldoendes niet binnen hetzelfde cluster vallen.
Je krijgt dus veertien kansen om er uiteindelijk minimaal vijf goed te doen. Natuurlijk gaan wij ervoor om ze allemaal als voldoende af te kunnen vinken, maar toch is het een geruststellende gedachte.

De uitslag krijg je meteen na het afronden van je examen. Je weet dus direct wat er goed goed ging en je krijgt altijd nog wat goedbedoelde tips mee van de examinator. Zij willen namelijk ook graag dat je slaagt.

Algemene Verkeersdeelneming (AVD)

In totaal duurt je examen maximaal 55 minuten. Bij aanvang van het examen controleert de examinator alle benodigde gegevens. Denk hierbij aan een geldig legitimatiebewijs (mag ook een rijbewijs B zijn) die je zak moet hebben. Kun je deze niet tonen dan gaat het examen niet door.

Voor de ogentest word je gevraagd een kenteken te lezen op ongeveer 25 meter afstand, hierna word je een aantal vragen gesteld over de motor aan de hand van de BRAVO-A methode.

BRAVO-A
B. banden
R. remmen
A. algemene staat van de motor
V. verlichting (en/of vering)
O. Olie
A. aandrijving

avd examen cbr - rijschool tamara coremans

Hierna ga je op pad voor een rit van ongeveer 35 minuten. Jij rijdt voorop, de examinator rijdt in zijn/haar auto achter je aan. Je instructeur zit naast de examinator en geeft je alle aanwijzingen. Zo hoor je altijd een bekende stem.
Tijdens de rit worden naast een vlot en veilig rijgedrag o.a. de volgende onderwerpen geëxamineerd:

– kijkgedrag
– plaats op de weg
– toepassing van de verkeersregels
– in/uitvoegen op de autosnelweg
– beheersing van de motor in het verkeer
– stop & go manoeuvre

Uitslag
Na de rit krijg je meteen de uitslag te horen. Tevens krijg je altijd nog wat goedbedoelde tips mee van de examinator.
Ben je geslaagd, dan kun je vanaf de eerstvolgende werkdag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je dient hiervoor een afspraak te maken en een geldig legitimatiebewijs, je pinpas en een geschikte pasfoto mee te nemen.

Tarieven

Of je voor je motorrijopleiding nu kiest voor een pakketopleiding of losse lessen, je krijgt altijd waar voor je geld. Betaling geschiedt voorafgaand aan iedere rijles. Deze kan contant, per bank of per tikkie betaald worden. Liever een factuur? Geen probleem!

Klik hier voor meer info over onze tarieven.

Inschrijven

Wil je je graag inschrijven voor deze rijopleiding of toch eerst wat meer informatie? Ga dan naar ons contactformulier, of stuur ons een bericht op info@tamaracoremans.nl

Nu begint het pas echt

Je motorrijopleiding afgerond en je begeerde pasje op zak? Dan begint de reis pas echt. Natuurlijk heb je van ons al een goede basis gekregen waarmee je goed in het verkeer uit de voeten kunt.
Motorrijden is een vaardigheid en vaardigheden dien je te blijven trainen. Dit kan op verschillende manieren door het volgen van allerlei trainingen. Investeer in jezelf en wordt zo een nog veiligere motorrijder. Vaak krijg je dan ook nog extra korting op je motorverzekering.
Meer info? Ga dan naar www.moto-maestro.nl

bergtrainingen, kneedown training en meer - moto maestro motortrainingen

[efb_likebox fanpage_url=180137775428140 responsive=1]